Als Teamlead Outbound bij de Medical Export Group (MEG) ben je verantwoordelijk voor de juiste operationele afstemming van de ketenpartners in de Supply Chain van het Outbound-team gericht op een efficiënte en effectieve uitgaande goederenstroom. Omdat je een bijdrage levert aan humanitaire hulp, is snelheid geboden. Je uitdaging: naast het coachen van het Outbound team, signaleer en analyseer je de ontwikkel- en knelpunten in de uitvoering van het operationeel outbound-beleid en draag je naar aanleiding hiervan verbetervoorstellen aan.

Dit wordt je uitdaging:
Als teamlead ben je het dagelijks aanspreekpunt voor de Supply Chain Coordinators. Ook ondersteun je hen bij uitvoerende werkzaamheden waar nodig. Daarnaast leid je multidisciplinaire projecten/teams ten behoeve van procesverbetering trajecten en ‘grote’ commerciële projecten. Je stelt managementrapportages op en draagt op basis hiervan verbetervoorstellen aan.

In deze positie stuur je direct acht Supply Chain Coordinators aan. Je maakt onderdeel uit van het Supply Chain team, werkt nauw samen met de Teamlead Inbound en rapporteert aan de Transportation & Logistic Service Manager.

Tot je taken en verantwoordelijkheden horen onder andere:

  • Opleiden en coachen van de Supply Chain Coordinators;
  • Zorgdragen voor de juiste input van informatie over prijzen van transport, leveringscondities, ed. ten behoeve van uit te brengen tenders/offertes;
  • Proactief informeren van ketenpartners (Warehouse, Sales, transporteurs, klanten, ed.) over de afhandeling van hun order/zendingen;
  • Anticiperen op wensen en vragen van zowel interne als externe klanten.
  • Analyseren, opvolgen en afhandelen van klantklachten.

Wie zoeken we?

Het coördineren van alle logistieke processen en het aansturen van het Outbound team is voor jou weggelegd. Je werkt graag in een jonge, commerciële en dynamische werkomgeving en wil samen met jouw collega’s grenzen verleggen. Je hebt kennis van en ervaring met de wetgeving met betrekking tot transport en douane verplichten, ERP-systemen (het liefst Navision) en internationaal transport. Daarnaast heb je minimaal 3 jaar ervaring in een leidinggevende positie binnen het logistieke vakgebied in bij voorkeur een (internationale) groothandel. Je hebt minimaal een HBO bachelor afgerond in bij voorkeur de richting van Supply Chain Management/Logistiek. Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Verder ben je:

  • Gericht op kwaliteit;
  • Coachend;
  • Initiatiefrijk;
  • Resultaatgericht;

Wat bieden we?

Uitgebreide secundaire arbeidsvoorwaarden en interessante mogelijkheden voor training en opleiding. De MEG is een financieel gezonde en maatschappelijk betrokken organisatie met een prettige werksfeer. Je werkt op zo’n dertig minuten rijden van Utrecht en Rotterdam.

Dit is de MEG

De Medical Export Group (1981) ondersteunt internationale organisaties en overheden in hun streven om de gezondheid van mensen in landen met lage en middeninkomens te verbeteren. Dat doet de MEG door het leveren van medicijnen, medische producten en diensten. De MEG is een internationale medische groothandel met een stevig fundament van ervaring en kennis. Afnemers zoals Unicef, de Wereldgezondheidsorganisatie en Artsen Zonder Grenzen bieden met de geleverde producten en diensten structurele en acute hulp in noodsituaties. www.meg.nl

Zoeken we jou? Stuur dan je CV en motivatie naar HR: hr@meg.nl. Heb je vragen, bel dan met 0183-356100.