Als Teamlead Inbound bij de Medical Export Group (MEG) ben je verantwoordelijk voor het zorgdragen van een tijdige en correcte levering van goederen door leverancier inclusief bijbehorende documenten, startend bij orderbevestiging van leverancier tot en met levering in het Warehouse. Omdat je een bijdrage levert aan humanitaire hulp, is snelheid geboden. Je uitdaging: naast het coachen van het Inbound-team, signaleer en analyseer je de ontwikkel- en knelpunten van het operationeel inbound-beleid en draag je naar aanleiding hiervan verbetervoorstellen aan.

Dit wordt je uitdaging:

Als teamlead ben je het dagelijks aanspreekpunt voor de Inbound Supply Coordinators. Ook ondersteun je hen bij uitvoerende werkzaamheden waar nodig. Daarnaast leid je multidisciplinaire projecten/teams ten behoeve van procesverbetering trajecten en ‘grote’ commerciële projecten. Je stelt managementrapportages op en draagt op basis hiervan verbetervoorstellen aan.

In deze positie stuur je direct zeven Inbound Supply Coordinators aan. Je maakt onderdeel uit van het Logistics team, werkt nauw samen met de Teamlead Outbound en Purchase Manager, en rapporteert aan de Logistics Manager.

Tot je taken en verantwoordelijkheden horen onder andere:

  • Opleiden en coachen van de Inbound Supply Coordinators;
  • Bewaken van de voortgang van de inkooporders en het nakomen van gemaakte afspraken, inclusief benodigde certificaten en documenten;
  • Beschikbaar stellen van de up-to-date order-informatie voor de organisatie;
  • Coördinatie van de juiste administratieve afhandeling, en registratie in het geautomatiseerde systeem, van alle binnenkomende goederenstromen- en documenten;
  • Registratie van afwijkingen in de doorlooptijd en/of leverperformance van leverancier t.b.v. structurele verbetering van primaire processen.

Wie zoeken we?

Het coördineren van alle inkomende logistieke processen en het aansturen van het Inbound-team is voor jou weggelegd. Je werkt graag in een jonge, commerciële en dynamische werkomgeving en wil samen met jouw collega’s grenzen verleggen. Je hebt kennis van en ervaring met internationale handel, leveranciers en logistiek, ERP-systemen (het liefst Navision), Supply Planning en veranderprocessen. Ervaring met LEAN-management is een pré. Daarnaast heb je minimaal 2 jaar ervaring in een leidinggevende positie binnen bij voorkeur een (internationale) groothandel. Je hebt minimaal een HBO bachelor afgerond in bij voorkeur de richting van Supply Chain Management/Logistiek of bedrijfskunde. Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Verder ben je:

  • Besluitvaardig;
  • Coachend;
  • Initiatiefrijk;
  • Teamplayer;

Wat bieden we?

Uitgebreide secundaire arbeidsvoorwaarden en interessante mogelijkheden voor training en opleiding. De MEG is een financieel gezonde en maatschappelijk betrokken organisatie met een prettige werksfeer. Je werkt op zo’n dertig minuten rijden van Utrecht en Rotterdam.

Dit is de MEG

De Medical Export Group (1981) ondersteunt internationale organisaties en overheden in hun streven om de gezondheid van mensen in landen met lage en middeninkomens te verbeteren. Dat doet de MEG door het leveren van medicijnen, medische producten en diensten. De MEG is een internationale medische groothandel met een stevig fundament van ervaring en kennis. Afnemers zoals Unicef, de Wereldgezondheidsorganisatie en Artsen Zonder Grenzen bieden met de geleverde producten en diensten structurele en acute hulp in noodsituaties. www.meg.nl

Zoeken we jou? Stuur dan je CV en motivatie naar HR: hr@meg.nl. Heb je vragen, bel dan met 0183-356100.