Als International Sales Assistant bij de Medical Export Group (MEG) werk je projectmatig aan offertes, tenders en LTA’s voor VN-organisaties, NGO’s en lokale overheden.  Omdat je een bijdrage levert aan humanitaire hulp, is snelheid geboden. Je uitdaging: volledige dossiers opbouwen voor onze klanten, waarin alle benodigde informatie is gebundeld.

Dit wordt jouw uitdaging:
Als International Sales Assistant zorg je voor complete orderdossiers. Je plaatst inkoopaanvragen bij Purchase, vraagt de benodigde informatie op bij de Operations-afdelingen en verkrijgt de juiste certificaten voor het opstellen van een volledig orderdossier. Gecompliceerde orderdossiers bespreek je met Purchase, Logistics en Quality Assurance om te zorgen voor een soepel lopend orderproces. In het hele proces communiceer je het verloop van het orderdossier met de klant aan de hand van orderstatusoverzichten.

In deze positie rapporteer je aan een Customer Relations Manager en werk je nauw samen met de collega’s van de afdelingen Purchase, Logistics en Quality Assurance.

Tot jouw taken en verantwoordelijkheden horen onder andere:

 • Beoordelen van nieuwe aanvragen en aanbestedingen;
 • Verwerken van informatie op een wijze dat een afgewogen keuze kan worden gemaakt tussen verschillende alternatieven;
 • Onderhouden van contact met de klant om benodigde informatie te verkrijgen en een positief werkende relatie op te zetten;
 • Informeren van de klant over de levertijden, aandragen eventuele oplossingen en behandelen van klantvragen;
 • Uitbrengen van offertes, tenders en aanbestedingen;
 • Verzamelen en analyseren van basis gegevens ten behoeve van het opstellen van accountplannen.

Wie zoeken we?

Een duizendpoot, die overzicht in een project creëert, in mogelijkheden denkt en gaat voor een optimaal resultaat. Je werkt graag in een jonge, commerciële en dynamische werkomgeving en wil samen met jouw collega’s grenzen verleggen. Je hebt kennis van en ervaring met ERP-systemen (Microsoft Navision is een pré)  en offerte- en/of tendertrajecten. Je hebt minimaal 2 jaar ervaring in een internationale business en multiculturele omgeving. Daarnaast heb je minimaal een HBO bachelor afgerond in bij voorkeur de richting van International Business of een commercieel economische richting. Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Verder ben je:

 • Klantgericht;
 • Samenwerkingsgericht;
 • Initiatief nemend;
 • Accuraat;
 • Stressbestendig
 • Een kei in plannen en organiseren.

Wat bieden we?

Uitgebreide secundaire arbeidsvoorwaarden en interessante mogelijkheden voor training en opleiding. De MEG is een financieel gezonde en maatschappelijk betrokken organisatie met een prettige werksfeer. Je werkt op zo’n dertig minuten rijden van Utrecht en Rotterdam.

Dit is de MEG

De Medical Export Group (1981) ondersteunt internationale organisaties en overheden in hun streven om de gezondheid van mensen in landen met lage en middeninkomens te verbeteren. Dat doet de MEG door het leveren van medicijnen, medische producten en diensten. De MEG is een internationale medische groothandel met een stevig fundament van ervaring en kennis. Afnemers zoals Unicef, de Wereldgezondheidsorganisatie en Artsen Zonder Grenzen bieden met de geleverde producten en diensten structurele en acute hulp in noodsituaties. www.meg.nl

Zoeken we jou? Stuur dan je CV en motivatie naar HR: hr@meg.nl. Heb je vragen, bel dan met 0183-356100.