Als Functional Application Specialist bij de Medical Export Group (MEG) ben je verantwoordelijk voor een optimale inzet van applicaties, met name van het ERP-systeem, met als doel het helpen en ondersteunen van de gebruikers en vergroten van de effectiviteit en efficiency binnen de organisatie. Omdat je een bijdrage levert aan humanitaire hulp, is snelheid geboden. Je uitdaging: implementeren, controleren, onderhouden en anticiperen op mogelijke problemen van gebruikers over de binnen de MEG gebruikte applicaties, zodat alle medewerkers deze optimaal kunnen gebruiken.

Dit wordt je uitdaging

Als Functional Application Specialist vertaal je informatiebehoeften vanuit de gebruikers naar passende functionaliteiten en ben je verantwoordelijk voor de beheerwerkzaamheden in het ERP-systeem. Daarnaast lever je een bijdrage aan onder andere het digitaliseren van documentstromen door middel van applicatie oplossingen, los en volg je incidenten op die samenhangen met het informatiesysteem en/of de informatievoorziening.

In deze positie rapporteer je aan de Digital Transformation & IT Manager. Je werkt voornamelijk zelfstandig, maar hebt afstemming met de gebruikers van de applicaties.

Tot je taken en verantwoordelijkheden horen onder andere:

 • Adviseren van leidinggevenden en medewerkers over het functioneren van de (ERP) applicaties;
 • Beheren, prioriteren en verwerken van (ad hoc) informatie- en wijzigingsverzoeken vanuit de business en rapporteren over de lopende en doorgevoerde wijzigingsverzoeken.
 • Het laten schrijven van acceptatietest- en implementatieplannen en het coördineren, begeleiden en uitvoeren van acceptatietesten;
 • Bepalen (samen met de manager) van de impact van wijzigingen voor de bedrijfsprocessen;
 • Beheren van gebruikersrechten en het opstellen van productbeschrijvingen en gebruikershandleidingen;
 • Onderhouden van contacten en afspraken met leveranciers, specialisten en gebruikers van het ERP systeem;
 • Registreren van incidenten en de bijbehorende oorzaken en hiervoor aanbevelingen doen ten behoeve van een kwalitatief applicatiesysteem;

Wie zoeken we?

Originele en nieuwe oplossingen bedenken om de applicaties optimaal te laten functioneren, zodat alle medewerkers binnen de organisatie efficiënt kunnen werken is voor jou weggelegd. Je werkt graag in een jonge, commerciële en dynamische werkomgeving en wil samen met jouw collega’s grenzen verleggen. Je hebt kennis van en minimaal 3 jaar ervaring met (de ontwikkelomgeving) Microsoft Dynamics NAV / BC (bij voorkeur 2018 of hoger) in een vergelijkbare rol als ERP /Application Support Consultant bij voorkeur een (internationale) groothandel. Ook heb je ervaring met MS-SQL, kan je op diverse niveaus communiceren en ben je flexibel. Ervaring met Agile/scrum of zelfs in de rol scrummaster en Power BI is een pré. Je hebt minimaal een HBO afgerond. Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Verder ben je:

 • Probleemoplossend;
 • Analytisch;
 • Creatief en Innovatief;
 • Kwaliteitsgericht;
 • Pragmatisch;

Wat bieden we?

Uitgebreide secundaire arbeidsvoorwaarden en interessante mogelijkheden voor training en opleiding. De MEG is een financieel gezonde en maatschappelijk betrokken organisatie met een prettige werksfeer. Je werkt op zo’n dertig minuten rijden van Utrecht en Rotterdam.

Zoeken we jou? Stuur dan je CV en motivatie naar HR: hr@meg.nl. Heb je vragen, bel dan met 0183-356100.